Referenser

Det bästa sättet att hitta en bra leverantör är ofta att gå genom referenser och rekommendationer.

  June Elektronik
  Kunskap som ett stort företag, med det mindre företagets flexibilitet.

  June erbjuder kvalificerad tillverkning av såväl hål- som ytmonterade kretskort. Tillverkningen är inriktad på prototyper och serieproduktion i mindre till medelstora serier. Som kund hos June får du det bästa ur två världar. Som tillverkare av avancerad elektronik i över ett decennium har företaget bred kunskap inom många områden. Para detta med det mindre företagets flexibilitet. Här är det mesta möjligt och företaget lägger ner mycket kraft på att tillgodose sina kunders önskemål. Allt från tillverkning av prototyper till kompletta produkter. Elektroniktillverkning av mindre och medelstora serier klarar June galant. Inte minst när det handlar om mer komplexa produkter där flera olika tekniker används. Företagets samarbete med Leab Group ger kunderna tillgång även till riktigt stora produktionsresurser och en möjlighet att växa med June Elektronik.

  Kunderna återfinns i ett bredd spektrum av branscher. Allt från små privatägda företag till stora internationella företag framförallt i Småland med omnejd. Men företaget har även en och annan kund i övriga Sverige. Exempel på produkter är: kretskort till militära flygplan och helikoptrar, elektronik till militära simulatorer (försvarsindustrin), elektronik till fartkameror (trafiksäkerhet), komponenter till patientlyftar och röntgenutrustningar (sjukvård) samt elektronik till andningsskydd, kopiatorer kassadiskstyrningar.

  June Elektronik AB är tredjepartcertifierade enligt ISO 9001:2000 sedan i december 2003. Företaget satsar på kontinuerlig utbildning av sina medarbetare genom att hålla dem behöriga inom lödning av både hål- och ytmonterade komponenter. Behörigheterna förnyas vart fjärde år hos Swentech Utbildning.

  SEM

  SEM är Opconkoncernens teknologicentrum för tändsystem.
  Företaget utvecklar och tillverkar avancerade system för förbränningsmotorer tillsammans med solenoider, värmeväxlare och sensorer för en rad olika applikationsområden. SEMs kunder är globala tillverkare av personbilar och tunga fordon samt tillverkare av handhållen utrustning såsom motorsågar och trimmare. SEM arbetar i partnerskap med ett antal av världens ledande företag.

  SEMs verksamhet bygger på lång tradition – mycket har hänt sedan starten 1915. Jämn produktutveckling under nästan ett helt sekel har resulterat i unika, patenterade lösningar som används i många av företagets produkter. Denna gedigna erfarenhet ger också den stabilitet och kontinuitet SEMs kunder söker.

  Idag är SEM en mycket modern produktionsverksamhet som erbjuder tekniskt avancerade och kostnadseffektiva produktionslösningar från anläggningarna i Sverige och Kina. Företaget är certifierade enligt TS 16949 och ISO 14001 och arbetsmiljön certifierat enligt OHSAS 18001.

  Precision och miljöhänsyn
  SEM:s ursprungliga idé ligger fast: Företaget ska utveckla och tillverka produkter som på ett energieffektivt sätt initierar, genererar och omvandlar kraft.

  Krav på prestanda och teknisk precision har gradvis utökats med miljökrav. Inom företaget finns en intensiv, pågående process för att utveckla teknik som kan ge ett positivt bidrag till miljön.

  SEM strävar efter att förbättra sitt sätt att arbeta så att kunderna ska få bästa möjliga service och värde – tekniskt såväl som kommersiellt. Företagets satsning på utbildning av medarbetarna är bara ett steg på vägen. Swentech utbildar personalen i lödteknik och reparation.

  Professionalism och ömsesidig respekt är två av hörnstenarna i företagets dagliga arbete, den tredje är ett nära samarbete med kunderna. Dessa dagar, då vägen från idé till färdig produkt blir kortare och kortare, är det viktigare än någonsin att samarbeta och dela sin kompetens.

  3M

  3M är ett globalt företag som finns i över 60 länder, har 75 000 anställda och omsätter 24,5 miljarder USD.
  Innovation är en hörnsten för 3M och det är den drivkraften tillsammans med företagets kundfokusering som gör 3M till en ledande leverantör av högkvalitativa produkter inom många olika marknadsområden världen över. Företagets forskning och utveckling har lett till att det idag har 50 000 produkter och många framgångsrika varumärken i vår produktportfölj.
  Peltor™ är ett av de välkända varumärkena med ett brett sortiment av skyddsprodukter för en mängd olika användningsområden. 3M™ Peltor™ är världsledande inom kommunikationsheadset för farliga och bullriga miljöer. I över sextio år har man utvecklat headset som ger säkerhet och komfort på bl.a. arbetsplatser.
  Genom att fokusera på funktion och design skapas avancerade, bekväma headset som är attraktiva att använda. Sortimentet omfattar ett brett urval av headset med mikrofon och Bluetooth™ samt Workstyle-produkter med inbyggd FM-radio, för användning i miljöer med olika bullernivåer. Peltor™ headset och kommunikationshjälmar finns också för användning inom flyg, motorsport och liknande områden med höga bullernivåer. Dessa produkter tillverkas i vår produktionsenhet i Värnamo, där vi också har forskning och utveckling av hörselskydd m.m.

  Personal i Värnamo har i snart 10 år fått kontinuerlig utbildning genom Swentech Utbildning; vissa på lödkurser enligt försvarsstandard, andra enligt den företagsinterna standard som Swentech tagit fram och dokumenterat för företaget.

  Några av våra kunder under det senaste året

  3M Svenska, ABB, Alma Electronics, Catron Elektronik, Euromaint Rail, Flir Systems, IUC Öst, June Elektronik, Kalix Electropolis, Maquet Critical Care, MSA Sordin, OKG, Relacom, Saab, Saab Aeronautics, Saab Training Systems, Scandinova Systems, SEM, Trimble, Tunnelbanan Teknik Stockholm, Volvo Construction Equipment, Westermo Teleindustri.